Leven met hersenletsel: op zoek naar ‘normaal’

Gezien de naam van deze site, leek dit mij een prima onderwerp voor mijn 1e blogpost. Maar eerst, dit is een blog over leven met hersenletsel. Voor wat meer achtergrondinformatie over mij, klik hier. Ik ben van plan nog een pagina te maken over wat hersenletsel precies inhoudt. Tot die tijd kan je hier klikken, voor meer informatie.

Normaal

Wat bedoel ik als ik het heb over normaal? Voor mij is dat staat waarin ik niet meer bewust over alle keuzes hoef na te denken en de effecten die die keuzes hebben op mijn energie niveau. Ik hoop dus op een punt te komen waarin ik onbewust al een goeie beslissingen maak over wat ik wel -of nog belangrijker- wat ik niet kan doen. Hopelijk kan ik dan een week of een maand doorkomen, zonder een onverwachte slechte dag.

Waarom is het weg

Leven met hersenletsel betekent voor mij, leven met twee versies van mezelf. De oude ik, die in een opwelling een stedentrip naar Londen in het weekend maakte. Of die een intensieve cursus naast een voltijdse baan volgde en ook nooit thuis was in het weekend. En de nieuwe ik, die overprikkeld wordt door kunstlicht of teveel geluid en waarbij het verminderde energieniveau bepaald of ik überhaupt nog wat kan doen. Zoals je kan voorstellen, leidt dit tot (heel) veel innerlijke discussies tussen de oude en nieuwe ik.

Waarom het vinden

Daarom hoop ik een nieuw gevoel van normaal te vinden. Waardoor ik een week of een maand dingen kan doen, zonder tegen een muur op te lopen en te realiseren dat ik (nog steeds) hersenletsel heb. Want in alle eerlijkheid, hoop ik stiekem nog steeds dat ik opeens wakker wordt en op magische wijze genezen ben. Terwijl ik het opschrijven, realiseer ik me dat het woord ‘accepteren’ misschien nu in je op is gekomen. Door dit alles ben ik inmiddels terughoudend geworden met het woord accepteren. Dat woord voelt voor mij als opgeven of toegeven. Iets dat ik weiger te doen. En vandaar dus deze zoektocht.

Hoe het te vinden

Hoe ga ik dat ‘normaal’ vinden? Goeie vraag! Ik heb geen idee. Ik hoop dat het schrijven mij helpt, omdat het me dwingt om na te denken en het op te schrijven. Naast schrijven, blijf ik ook nieuwe dingen proberen, maar hopelijk op een verstandige manier. Wordt vervolgd!

Ik ben van plan om regelmatig te posten en ga de komende weken aan de slag om deze site op een echte website te laten lijken. Dus kom vooral nog eens terug!

Geef een reactie