Nieuwe mensen ontmoeten, een uitdaging

Eigenlijk ontmoeten elkaar voor het eerst via dit blog. Daarom dacht ik dat het een goed idee was om een paar van mijn onzekerheden over het ontmoeten van mensen te delen.

Uitdagingen die we allemaal kennen

Voor de meeste van ons leidt het ontmoeten van nieuwe mensen tot een aantal vragen en uitdagingen. Het begint al met de voorbereiding. Welke kleren zal ik aandoen, werkt mijn haar vandaag mee, moet ik nog iets voorbereiden? Als je eindelijk oog in oog staat met iemand gaan die vragen en onzekerheden gewoon door. Heb je de naam onthouden, gaf je een goeie handdruk, heb je een goeie eerste indruk gemaakt? En wanneer je (hopelijk) een waardige aftocht hebt gemaakt, blijven de vragen komen. Willen ze je weer ontmoeten en wat dachten ze van je? Of het nu een zakelijk of privé-afspraak is, de meeste van deze vragen zullen in beide situaties opkomen. We hebben ons dan ook ongetwijfeld allemaal weleens nerveus gevoeld, wanneer we iemand ontmoette op wie we een goeie indruk wilde maken.

Nieuwe uitdagingen en vragen

Dan komt het hersenletsel. Nu krijg je een hele lading nieuwe vragen om over na te denken of om nerveus over te zijn. Weet degene die je ontmoet dat je hersenletsel hebt? Zo niet, vertel je ze dat dan direct of bewaar je dat voor een andere keer? Wanneer je ze ontmoet in een drukke ruimte met veel geluid, vraag je ze dan om even naar buiten te gaan, zodat je je beter kan concentreren of hou je je in, doe je alsof er niets aan de hand is en ga je naderhand direct naar bed, omdat je te vermoeid bent om iets anders nog te doen? Kan je de juiste woorden vinden als je iets wilt zeggen? Kan je de grapjes en voorbeelden volgen of moet je vragen om verduidelijking? Het kost al (kostbare) energie voordat je een stap hebt gezet.

Nog steeds op zoek naar het perfecte systeem

Ik worstel hier nog steeds mee. Zo weten bijvoorbeeld niet alle mensen met wie ik werk, dat ik hersenletsel heb. Als ik nieuwe mensen in mijn omgeving ontmoet, worstel ik er altijd mee over wanneer ik ze het moet vertellen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen onzekerheden. Misschien heb jij migraine in plaats van hersenletsel en ben je onzeker over het maken van afspraken voor het geval je een migraineaanval krijgt.

Een paar tips

Hoe dan ook, mocht je iemand gaan ontmoeten van wie je weet dat ze hersenletsel hebben, dan kan ik misschien wel een paar tips geven. Het probleem met hersenletsel is dat elk letsel anders is en er dus geen simpel antwoord is dat voor iedereen geldt. Maar er zijn wel een aantal dingen waar veel mensen last van hebben. Zo hebben de meeste mensen maar een beperkte hoeveelheid energie per dag, dus bedenk waar je elkaar ontmoet en voor hoelang. Ik wil me altijd graag beter voordoen, dus bij mij helpt het enorm als de ander zegt na een uur weer weg te moeten gaan.

Denk ook over waar je afspreekt. Is het er druk, hebben ze muziek aanstaan op de achtergrond, is er veel (kunst)licht? Misschien weet degene die je ontmoet wel een rustigere plek om af te spreken of spreken ze liever buiten af.

Ik hoop dat dit iets meer inzicht heeft!

Ik ben bezig de site te verder te ontwikkelen en er is nu ook een contact pagina.  Dus stuur gerust een berichtje als je vragen of opmerkingen hebt!

Geef een reactie