Omgaan met een nieuw normaal (alweer)

Sneeuwklokjes

Het is een tijd geleden dat ik hier iets schreef, maar het lukte me maar niet om geconcentreerd te blijven en een samenhangend verhaal te schrijven. Want ik denk dat we het er allemaal eens over zijn dat 2020 niet verliep zoals verwacht. Wie had gedacht dat we te maken zouden krijgen met een dystopisch plot, een echte wereldwijde pandemie. Ik niet

Nieuw normaal

Wederom veranderde het normale dagelijkse leven. Onze gewoontes moesten veranderen. Wanneer, waar en met wie we ergens heen gaan is opeens een stuk gecompliceerder geworden. Nu ben ik heel blij dat we niet langer kennissen beleefd begroeten met drie zoenen, maar ik mis die knuffels wel. Maar goed, ik dwaal af.

Voor mij voelde een hoop van die beperkingen van het in lockdown zijn, minder beperkend dan voor vrienden. Uit eten gaat of naar feestjes gaan waren al dingen die ik bijna nooit deed. Het voelde eigenlijk alsof ik al geoefend was is het leven met beperkingen, dankzij mijn herenletsel. Er waren nu zelfs enkele lichtpuntjes. Opeens was het standaard om alle dagen thuis te werken. Of om video vergaderingen te hebben, in plaats van het halve land door te moeten reizen. Restaurants konden nu zelfs thuis bezorgen.

Er was echter ook een hoop meer onzekerheid, ongerustheid en angst. Voor mijn eigen gezondheid en baan, voor vrienden en familie en voor de maatschappij als geheel.

Mental health

Als er ooit een tijd was om je meer bewust te zijn van je geestelijke welzijn, of mental health, dan is het nu. Ik realiseerde me al snel dat mijn nieuwsverslaving mij niet hielp. Ik moest mij meer bewust worden van de zaken waar ik controle over had en die ik kon veranderen. En dus besloot ik een Coursera cursus te volgen, ‘The science of well-being’. Over wat we denken dat ons gelukkig maakt en over wat ons daadwerkelijk gelukkiger maakt. (Als je de tijd en energie ervoor hebt, raad ik deze cursus zeer aan!) Het fijnste deel van de cursus was het huiswerk waarbij je het geleerde in de praktijk bracht, door elke week een nieuwe dagelijkse gewoonte te oefenen.

De afgelopen maanden heb ik geleerd dat dagelijkse beweging, contact zoeken met vrienden, minder tijd besteden aan social media en het nieuws en het doen van slaap meditaties mij enorm helpen om me goed te voelen. En belangrijker, ik heb geleerd aan welke knoppen ik kan draaien als ik wil proberen mijn mentale welzijn te verbeteren.

Pin voor pinterest
“All I can try to do is to make conscious choices and focus on the things that I can contol”

Verandering

Ook was ik bevoorrecht genoeg om een ander iets te doen. Nou, een groot ding. Ik heb een tweedehands busje gekocht en deze laten ombouwen in een tiny huis. Al voor de pandemie voelde ik me vast en gevangen zitten in mijn leven. Voor mij diende de pandemie als een laatste duwtje om een beslissing te nemen en keuzes te maken. In dit geval leek een camper de logische keus om veilig te blijven en ook weer te kunnen reizen door het land.

Het maken van zo’n grote beslissing en alle daarmee samenhangende keuzes, papierwerk en to do lijstjes, betekende dat ik weer veelvuldig mij grenzen tegenkwam (of voorbij liep). Maar ik heb het overleefd. Daarbij kan ik nu ook zeggen dat ik een compost toilet heb gebouwd en de ramen zelf heb getint.

Ik weet niet wat volgend jaar zal brengen. Het enige dat ik kan doen is het maken van bewuste keuzes en mij te focussen op de dingen waar ik wel controle over heb. Dus ik ga me nu focussen op het klaar maken van mijn camper voor een eerste overnachting.

Ik hoop dat jullie allen veilig en gezond zijn.

49 antwoorden op “Omgaan met een nieuw normaal (alweer)”

 1. Web hosting hizmetimiz, çeşitli sektörlerden farklı ölçekteki web siteleri için uygun bir seçenektir. Bu hizmetle müşterilerimiz, paylaşımlı hosting veya özel hosting planları arasından seçim yapabilirler. Web sitelerinin hızlı bir şekilde açılması ve güvenli bir şekilde barındırılması, müşterilerimizin web sitelerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar.

 2. Web hosting hizmetimiz, çeşitli sektörlerden farklı ölçekteki web siteleri için uygun bir seçenektir. Bu hizmetle müşterilerimiz, paylaşımlı hosting veya özel hosting planları arasından seçim yapabilirler. Web sitelerinin hızlı bir şekilde açılması ve güvenli bir şekilde barındırılması, müşterilerimizin web sitelerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar.

 3. Web hosting hizmetimiz, çeşitli sektörlerden farklı ölçekteki web siteleri için uygun bir seçenektir. Bu hizmetle müşterilerimiz, paylaşımlı hosting veya özel hosting planları arasından seçim yapabilirler. Web sitelerinin hızlı bir şekilde açılması ve güvenli bir şekilde barındırılması, müşterilerimizin web sitelerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar.

 4. Web hosting hizmetimiz, çeşitli sektörlerden farklı ölçekteki web siteleri için uygun bir seçenektir. Bu hizmetle müşterilerimiz, paylaşımlı hosting veya özel hosting planları arasından seçim yapabilirler. Web sitelerinin hızlı bir şekilde açılması ve güvenli bir şekilde barındırılması, müşterilerimizin web sitelerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar.

 5. WordPress hosting hizmetimiz, WordPress tabanlı web siteleri için özel olarak tasarlanmıştır. Bu hizmetle müşterilerimiz, yüksek performanslı, güvenli ve optimize edilmiş bir WordPress deneyimi yaşayabilirler. WordPress hosting hizmetimiz, müşterilerimizin web sitelerinin hızlı bir şekilde açılmasını ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

 6. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

 7. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

 8. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 9. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 10. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 11. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 12. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 13. LGS: Türkiye’de nitelikli liseye girmek isteyen öğrencilerin katılmak zorunda olduğu bir sınavdır. Bu sınav genellikle Haziran ayında yapılır ve öğrencilerin matematik, Türkçe, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında bilgi ve becerilerini ölçer. Başarılı olan öğrenciler, istedikleri lise türüne girebilirler.

 14. KPSS: Türkiye’de kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişilerin girmek zorunda olduğu sınavdır. Bu sınav genellikle Nisan ve Ekim aylarında yapılır ve öğrencilerin Türkçe, matematik, sosyal bilimler, genel kültür, bilgi ve yeterliliklerini ölçer. Başarılı olan adaylar belirlenen pozisyonlara atanabilir.

 15. Een duidelijk verhaal en opnieuw erg herkenbaar. Vooral dat gevoel al getraind te zijn in lockdown. Bijzonder knap, niet alleen bedenken dat een ‘tiny house-camper’ je vrijheid kan geven, maar dat idee ook echt werkelijkheid laten worden! Ik wens je een goede eerste overnachting en daarna nog vele op mooie plekken.

Geef een reactie